Zachte hand Blackjack

Zachte hand BlackjackAls je wilt winnen met blackjack dan heb je een beter begrip van het kaartspel nodig dan de gemiddelde speler. De spelregels en het doel van het spel zijn eenvoudig te begrijpen. Iedereen kan met een korte uitleg al beginnen met spelen. Je weet dan hoe de punten bij elkaar opgeteld moeten worden en dat je doel is om zo dicht mogelijk bij de 21 punten met je hand te komen. Wanneer je echter een winstgevende kaartenteller wilt worden, dan is dit niveau van begrip nog niet voldoende. Je moet in dat geval bijvoorbeeld ook weten wat een zachte en harde hand bij Blackjack is. Dit zijn termen waar je misschien nog nooit eerder van hebt gehoord. In dat geval moet je zeker verder lezen want op deze pagina gaan we uitleggen wat een zachte hand blackjack is en wat voor rol dit speelt in het kaartspel.

Wat is een zachte hand?

De term zachte hand in blackjack staat voor een hand waarin je een aas gedeeld hebt gekregen. Omdat deze kaart voor zowel 1 als 11 punten geteld kan worden heb je geen hard puntentotaal. Wanneer je bijvoorbeeld een aas en een zes gedeeld hebt gekregen. Dan kan dit voor 17 punten tellen maar ook als 7. Het verandert de situatie wanneer je moet beslissen wat je nu moet doen. Je kan in dit geval namelijk het risico nemen om toch een extra kaart te vragen om de dealer te verslaan. Veel spelers maken fouten bij het spelen van zachte handen. Hier laten ze daardoor flink wat winst liggen. De flexibele waarde van een aas is namelijk zeer gunstig en dit zijn momenten dat je kansen om te winnen juist heel goed zijn. Er zijn zelfs momenten waarop je niet verwacht dat je de inzet moet verdubbelen, maar dit toch de juiste beslissing is.

Belang tijdens spelen blackjack

Vanwege de onverwacht gunstige omstandigheden om te winnen is weten wat je moet doen met een zachte hand van groot belang tijdens het spelen van blackjack. Laten we als voorbeeld aan aantal situaties met elkaar vergelijken. We maken hierbij onderscheid tussen harde en zachte handen. Een harde hand is uiteraard ieder puntentotaal zonder aas. Het aantal punten is dan niet flexibel, maar hard. Bij harde puntentotalen van 17 of hoger moet je in alle gevallen passen. De kans dat je een kaart krijgt gedeeld die hoger is dan 4 is namelijk heel groot. Bij zachte handen is de situatie echter iets anders. Nu zijn er zelfs momenten waarop je met een puntentotaal van 18 nog een extra kaart moet vragen. Bij een totaal van 17, dus een A en 6, moet je zelfs altijd voor de extra kaart gaan. Als je wilt weten welke situaties allemaal anders zijn. Dan kan je het beste de blackjack tabel bestuderen.

Onverwachte handen om te dubbelen

Onverwachte handenDat je op bepaalde aantal punten niet moet passen maar een extra kaart moet vragen, is al verrassend. Door deze beslissingen vanaf nu juist te nemen zal je al wat meer keren weten te winnen in blackjack. Er zijn echter nog belangrijkere momenten waar je van op de hoogte moet zijn. Dit zijn namelijk enkele onverwachte handen waarop je inzet dubbelen de meest winstgevende actie is. We hebben het in de vorige paragraaf al gehad over de zachte hand met een totaal van 18 punten. Het is vreemd dat je in diverse situaties toch een hit moet doen. Dan is het waarschijnlijk nog meer onverwacht dat er zelfs momenten zijn waarop je moet dubbelen. Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer je een A en 7 hebt en de dealer een 3, 4, 5 of 6 laat zien. Je zal dan namelijk met een enkele extra kaart de meeste handen winnend afsluiten. Als deze situatie zich voordoet dan moet je natuurlijk je fiches verdubbelen. Het zijn de momenten die je niet aan je voorbij kunt laten gaan. Want hiermee is de meeste winst te behalen.

Azen kaarten in dek bijhouden

Azen zijn zonder twijfel de belangrijkste kaarten in het dek bij het spelen van blackjack. Zonder de kaart met de letter A erop afgebeeld is het immers onmogelijk om een blackjack te maken. Wanneer je een tien gedeeld hebt gekregen en je besluit te dubbelen dan hoop je natuurlijk altijd dat hier een aas bovenop komt. Het spreekt hierdoor ook voor zich dat je bij het kaarten tellen goed bijhoudt hoeveel azen er nog in het dek zitten. Bij de meest simpele manier van tellen houden we alleen de hoge en lage kaarten bij. De aas wordt in dat geval op dezelfde manier geteld als een tien. Wanneer je echter meer precies wilt zijn dan houd je de azen apart bij. Een positieve count met nog veel A’s die gedeeld moeten worden kan namelijk ook als positief beschouwd worden. Je zal dan meer keren een hand gedeeld krijgen die zacht is.

disclaimer
€100 + 0 FS