Harde hand Blackjack

harde hand blackjackOp deze pagina van onze website gaan we het hebben over een harde hand blackjack. Als deze term je niet bekend voorkomt dan moet je zeker verder lezen. Om een winstgevende blackjackspeler te worden moet je namelijk een bovengemiddeld begrip van het spel hebben. Enkel op de hoogte zijn van de spelregels is niet voldoende. Je moet daarnaast ook de basis strategie kennen, weten hoe je moet kaarten tellen en op de hoogte zijn van de verschillende termen die in het kaartspel gebruikt worden. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk om te weten wat het verschil is tussen een zachte en harde hand. Op een andere pagina kan je meer lezen over een zachte hand in blackjack. Hier gaan we het hebben over de harde handen. Niet het tegenovergestelde, maar de twee zijn wel aan elkaar gelieerd. Dit wordt duidelijk als je de uitleg leest in de volgende paragraaf.

Wat is een harde hand?

kaartcombinatiesIn plaats van een harde hand, wordt ook wel regelmatig gesproken over een hard puntentotaal. Het is namelijk een hand waarvan het aantal punten vaststaat. Om dit beter te begrijpen moet je ook weten wat een zachte hand is. Dit is namelijk een combinatie kaarten waar een aas van deel uitmaakt. In dat geval staat het puntentotaal niet vast. De aas kan in blackjack namelijk als 1 en 11 punten geteld worden. Dit maakt een groot verschil want het betekent dat je een redelijke foutmarge hebt. Je kunt bijvoorbeeld nog een extra kaart vragen in de wetenschap dat je de waarde nog met tien punten naar beneden kunt aanpassen. Bij een hard puntentotaal is dit dus niet het geval. De kaarten zijn enkel samengesteld uit kaarten waarvan de waarde vaststaat. Logischerwijs zullen dit de meeste kaartcombinaties zijn die je tijdens het spelen van blackjack gedeeld zult krijgen.

Standaard situaties in blackjack

Wanneer spelers harde handen gedeeld krijgen in het spel dan maken zij over het algemeen minder fouten. Dit komt omdat het de standaard situaties zijn in blackjack. Zo weet bijvoorbeeld iedereen wel dat als zij 19 punten hebben, dat het niet slim is om een extra kaart bij te vragen. De kans dat je namelijk een aas of 2 gedeeld krijgt is heel klein. Wat je moet doen in de situaties dat je twee kaarten met vaste punten gedeeld hebt gekregen is makkelijk te onthouden. Als je al een tijdje speelt met de blackjack schema van de basis strategie bij de hand. Dan zal je na verloop van tijd wel kunnen onthouden met welke beslissing je de beste kans op winst hebt. Er zijn namelijk niet zo heel veel variaties van wat je allemaal kunt doen. Bij handen met een aas is dit vaak anders. Je kunt dit ook zien aan de verschillende kleuren in de blackjack tabel.

Hard puntentotaal die je kan splitsen

We moeten nog wel een uitzondering bespreken. Er zijn namelijk handen met een hard puntentotaal waarbij je de optie hebt om te splitsen. Dit is mogelijk wanneer je twee kaarten hebt die dezelfde waarde hebben. De strategie bij splitsen schrijft voor dat je niet in alle situaties van de optie gebruik moet maken. Het is eigenlijk de minderheid van de handen waar de beslissing wordt voorgeschreven. Hoewel we deze kaartcombinaties dus als hard kunnen rekenen, omdat de kaarten een vaste waarde hebben, moet je de situatie pas weer opnieuw beoordelen na het splitsen. Je krijgt dan namelijk twee nieuwe handen waarvan afzonderlijk bepaald moet worden of deze hard of zacht zijn. Je zoekt dus in dit geval per nieuwe combinatie van twee kaarten in de tabel op wat je het beste kunt doen. Het kan bijvoorbeeld ook voorkomen dat je twee zevens splitst en op de ene kaart een aas gedeeld krijgt en op de andere een tien. In dat geval heb je dus van beide een.

Harde handen en wat je moet doen

Zoals we eerder al gezegd hebben zijn de situaties waarin je kaarten hebt met een vast puntentotaal het makkelijkste in te schatten wat je het beste kunt doen. Dit kunnen we je het beste uitleggen met enkele voorbeelden. Een situatie die je makkelijk kunt onthouden is. Wanneer je een hard puntentotaal hebt van 17 punten of meer. Dan moet je altijd passen. Het maakt niet uit welke kaart de dealer laat zien. Ook een vaste regel is dat je nooit twee tienen moet splitsen. Het kan misschien aanlokkelijk zijn als de dealer een zes voor zich heeft liggen. Maar op de lange termijn zal je met deze beslissing meer verliezen dan winnen. Aan de andere kant moet je twee achten altijd splitsen. Als laatste vaste regel die makkelijk te onthouden is. Indien de kaarten die voor je op tafel liggen een harde hand vormen van 10 punten. Dan moet je de inzet dubbelen. Dit doe je in alle gevallen, behalve wanneer de dealer een aas heeft.

disclaimer
€100 + 0 FS